Sigma maakt superlichtsterke zoom voor full-frame

Nadat objectievenfabrikant Sigma eerder vriend en vijand had verrast met de superlichtsterke 18-35 mm F 1,8 voor APS-C, komt het Japanse merk nu met iets soortgelijks voor full-frame. De Sigma 24-35 mm F 2 DG HSM maakt deel uit van de prestigieuze Art-serie, en wordt met vattingen voor Canon, Nikon en Sigma (zit er ook een nieuwe Sigma-spiegelreflex aan te komen…?) uitgebracht. Niet alleen qua lichtsterkte maar ook qua beeldkwaliteit moet deze Sigma-groothoekzoom vaste brandpunten evenaren. Je hebt het wel over een objectief van bijna 12,5 centimeter lang en een kleine kilo zwaar. De prijs zal ook wel stevig zijn, hoewel je bij Sigma verhoudingsgewijs veel waar voor je geld krijgt. Maar naar die prijs en de levertermijn is het voorlopig nog even raden.

Lees ook:Superlichtsterke telezoom van Sigma
Lees ook:Lichtsterke portrettele in Sigma Art-serie
Lees ook:Lichtsterke groothoekzoom in Sigma Art-serie
Lees ook:Twee ‘primes’ en twee zooms van Sigma
Lees ook:Sigma Art 20 mm F 1,4 voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.