Sony breidt NEX-range uit

Sony heeft zojuist de A3000 voorgesteld: een systeemcamera in een spiegelreflexjasje. Ondanks z’n ‘Alpha-look’ is het in wezen een NEX-camera, compleet met de bijbehorende E-vatting. Naast het gebruikelijke lcd-scherm is er ook een elektronische zoeker, zij het allebei met een nogal lage resolutie. Maar ook de prijs is laag: met zo’n 400 euro voor de kit mikt Sony duidelijk op het instapsegment. Verder beschikt de A3000 over een 20-megapixelchip van APS-C-formaat, contrastdetectie-AF en Full HD-video met stereogeluid plus aansluiting voor een losse microfoon (Multi Interface Shoe).

Verder komt er nieuwe versie van de NEX-5, de NEX-5T met Wi-Fi en NFC, plus een stel nieuwe lenzen met E-vatting. Daaronder een Zeiss 16-70 mm F 4 en een 18-105 mm F 4 in de G-serie, beide met beeldstabilisatie.

Lees ook:Dure ZEISS-standaardlens voor Sony A7′s
Lees ook:Full-framelens met powerzoom van Sony
Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:Zeiss-supergroothoek voor Sony A7-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.