Olympus OM-D ‘beste camera van 2012′

Hoewel 2013 pas anderhalve dag oud is, heeft DPReview er geen gras over laten groeien. De resultaten van een lezerspoll over wat naar hun mening de beste nieuwe camera van 2012 was, zijn nu al bekend. Op de derde plaats eindigde de Canon EOS 5D Mark III, met bijna 14,5% van de stemmen. Tweede op de ranglijst is de Nikon D800/D800E (de versie zonder anti-aliasing-filter voor de sensor), met een score van ruim 22%. De Olympus OM-D kwam met ruim één procent voorsprong (ruim 23% van de stemmen) als nipte winnaar van de poll uit de bus: een systeemcamera met een kleine (Micro Four Thirds) sensor die twee (semi)professionele full-frame spiegelreflexen overtroef!

Lees ook:Nikon D800: 36 megapixels in full-frame!
Lees ook:Nikon D7100 zet anti-aliasfilter overboord
Lees ook:Pentax K-5 II en IIs in de pijplijn
Lees ook:De beste camera’s van 2013…
Lees ook:Scherp of niet scherp – III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.