Weet jij toevallig hoe m’n camera werkt..?

Digitale camera’s zijn wondertjes van techniek, maar niet altijd van gebruiksgemak, schreven we onlangs. Camerafabrikant Samsung heeft het in dit stukje aangehaalde onderzoek in buurland Groot-Brittannië onlangs nog eens dunnetjes overgedaan. Ruim een derde van de ondervraagden is naar eigen zeggen niet in staat om alle mogelijkheden van zijn of haar fototoestel te benutten. Eén op de acht leent z’n camera bij bijzondere gelegenheden zelfs liever uit aan iemand die wél begrijpt hoe het kreng werkt…

Voor cameraontwerpers is er dus nog volop werk aan de winkel. De intuïtieve i-Function-lenzen van de eigen NX100 systeemcamera zouden, aldus Samsung, een stap in de goede richting zijn.

Lees ook:Fotomontages: toen en nu
Lees ook:Kapt Samsung met de camera’s? Het vervolg
Lees ook:Onderzoek: Nederlanders gaan slordig om met hun foto’s
Lees ook:Gebruiksaanwijzing Samsung NX1100 eerder dan camera
Lees ook:Veel aanloop én lof voor Unseen 2014

2 reacties op “Weet jij toevallig hoe m’n camera werkt..?

  1. pascal

    Hoe duurder de digitale camera is deste ingewikkelder het ding is. Mijn ouders kunnen ook niet met een digitale camera omgaan terwijl het nieteens een ingewikkelde is. Als je alle functies goed kent van een goedkope digitale camera dan kun je er wel betere foto’s mee maken maar voor de meeste mensen is het allemaal teveel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raymond Harper

    Daar sluit ik me graag bij aan, Pascal! Heb pas voor m’n eigen vader een digitale compactcamera gekocht, en ik vrees het ergste… Eén verkeerd knopje indrukken of per ongeluk aan een wieltje draaien en voor je het weet ben je verdwaald in een of ander menu.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.