Fujifilm X-A10 nieuwe instapper in X-serie

Met opmerkelijk weinig tamtam lanceerde Fujifilm zojuist een nieuw model in de X-systeemcameraserie. Deels komt die radiostilte misschien doordat de geplande eerdere introductie naar het schijnt moest worden uitgesteld door technische problemen, en deels doordat de nieuwe X-A10 niet zo’n spectaculaire aanwinst als de X-T2 of X-Pro2 is. De X-A10 is het nieuwe instapmodel, dat onder de huidige X-A3 komt. De voornaamste verschillen zijn dat de X-A10 maar 16 megapixels levert in plaats van 24 (beide modellen hebben een conventionele sensor zonder X-Trans-filterpatroon) en verder moet de X-A10 het stellen zonder flitsschoentje. Wel gebleven zijn wifi en het tot 180 graden opklapbare scherm, zij het ditmaal zo te zien zonder aanraakfuncties. De prijs en levertermijn zijn nog niet bekend, maar de eerste zal vrijwel zeker onder die van de X-A3 uitkomen.

Lees ook:Fujifilm X-A2 met opklapbaar scherm
Lees ook:Nieuwe Fujifilm-compacts voor elke smaak en beurs
Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70
Lees ook:X-H1 nieuw topmodel Fujifilm-systeemcamera
Lees ook:Sony geeft instappers upgrade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.