Olympus OM-D E-M10 Mark II: betere zoeker en beeldstabilisatie

Olympus heeft het instapmodel in zijn OM-D-systeemcameraserie een upgrade gegeven. De E-M10 Mark II beschikt nu ook over 5-assige beeldstabilisatie, net als z’n grote broers. Verder kreeg de elektronische zoeker een hogere resolutie (van 1.44 naar 2,36 miljoen beeldpunten), en ging de burstrate omhoog naar maximaal 8,5 beelden per seconde. Het kantelbare aanraakscherm is gebleven, maar je kunt nu ook via het scherm het scherpstelpunt selecteren terwijl je de zoeker gebruikt. Ook de Micro Four Thirds-sensor met 16 megapixels is een oude bekende. De OM-D E-M10 Mark II kan ook in 4K filmen, maar alleen in lage snelheid voor time-lapsevideo’s. De Olympus OM-D E-M10 Mark II gaat inclusief kitzoom in pancake-uitvoering een kleine 800 euro kosten en komt midden volgende maand in zilver en zwart op de markt.

Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’
Lees ook:Olympus OM-D: wat is-ie mooi…
Lees ook:Nieuwe full-framereflexen van Canon op komst
Lees ook:Olympus E-M10: ‘OM-D Lite’ voor iedereen
Lees ook:Olympus presenteert OM-D E-M5 Mark II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.