Sony A7R II: meer megapixels, betere hoge ISO’s, snellere AF

Sony heeft zojuist de A7R II systeemcamera aangekondigd. In vergelijking met zijn voorganger de A7R beschikt de Sony A7R II over een nog hogere sensorresolutie: ruim 42 megapixels. Het is een bovendien de eerste sensor van dit formaat die van back-side illumination is voorzien,  wat met name voor betere prestaties bij hoge ISO-waarden moet zorgen. Verder is het AF-systeem nu van het hybride type (met speciale fasedetectiepixels over een groot deel van het sensoroppervlak), wat een snellere automatische scherpstelling geeft en betere prestaties bij bewegende onderwerpen. Ook is hetzelfde 5-assige beeldstabilisatiesysteem als in de A7 II aan boord, en kan de Sony A7R II video opnemen in 4K. De A7R II wordt deze zomer leverbaar voor ongeveer 3500 euro.

Verder lanceert Sony twee nieuwe versies van edelcompactcamera’s met 1 inch sensor: de RX100 IV en de RX10 II, met een zoombereik van omgerekend respectievelijk 24-70 en 24-200 mm. De voorlopige adviesprijzen zijn pittig: 1150 resp. 1600 euro.

Lees ook:Sony A7S II: nog meer power voor videografen
Lees ook:Sony RX10 IV nog sneller dan voorganger
Lees ook:Sony A7 II alleen ‘big in Japan’?
Lees ook:Sony NEX-5R met gepimpte sensor
Lees ook:Sony A77 II blaast Translucent Mirror-techniek nieuw leven in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.