Sony NEX-5R met gepimpte sensor

Sony heeft zojuist de NEX-5R systeemcamera voorgesteld, de opvolger van de NEX-5N. De sensor bevat nog steeds 16 miljoen pixels, maar speciale fasedetectie-elementen op de sensor moeten zorgen voor een snellere automatische scherpstelling, met name bij bewegende onderwerpen (Fast Hybrid AF). Nog niet alle lenzen ondersteunen deze techniek, maar daar zullen toekomstige firmware-updates verandering in brengen. Verder beschikt de camera over Wi-Fi en over een verstelbaar aanraakscherm.

De NEX-5R moet medio oktober leverbaar worden – voor welke prijs precies is op dit moment nog niet bekend. Het geruchtencircuit wil ondertussen dat er ook een SLT-A99 spiegelreflex met full-framesensor in de pijplijn zit.

Lees ook:Fujifilm X-E3: meer power in kleinere verpakking
Lees ook:Firmware-updates voor filmers
Lees ook:Telezoom voor Fujifilm X-serie
Lees ook:Sony’s topcamera’s omarmen ongecomprimeerd raw
Lees ook:Firmware-updates voor Metz- en Nissin-flitsers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.