Sony A77 II blaast Translucent Mirror-techniek nieuw leven in

Bij Sony doen ze natuurlijk niet alleen in fotowedstrijden, maar ook in camera’s. Met de A(lpha) 77 II laat Sony zien dat ze, ondanks de vele nieuwe onder het Alpha-label verschijnende systeemcamera’s, nog steeds in de spiegelreflex geloven. De spiegelreflex met een vaste spiegel dan: het Translucent Mirror-systeem. Dit systeem leek ten dode opgeschreven toen er meer en meer ‘echte’ systeemcamera’s (zonder spiegel en spiegelhuis) verschenen met zogenaamde fasedetectiepixels op de sensor. Daardoor viel het grootste voordeel van het Translucent Mirror-systeem, de snellere automatische scherpstelling (met name bij bewegende onderwerpen), weg.

Maar volgens de maker is het AF-systeem van de Sony A77 II zó snel en nauwkeurig dat het zelfs professionele spiegelreflexen het nakijken geeft. Bovendien zijn de 79 AF-punten verspreid over een veel groter gebied dan bij de oorspronkelijke A77. Bij serieopnames kan de Alpha 77 II twaalf beelden per seconde halen, en verder zou de beeldkwaliteit zijn toegenomen dankzij de nieuwe 24-megapixelsensor. Behalve een verbeterde elektronische zoeker met hoge resolutie beschik je ook over een verstelbaar scherm, plus Wi-Fi/NFC. De op de semiprofessionele gebruiker gerichte Sony A77 II wordt leverbaar in mei en gaat een kleine 1200 euro (body) kosten.

Lees ook:Nieuwe instapreflex en lenzen van Sony
Lees ook:Sony Alpha 68 met 4D FOCUS
Lees ook:Alpha 99: Sony op de full-frametoer
Lees ook:Sony A57: sneller, maar zonder gps
Lees ook:Sony A99 II laat zien dat A-vatting springlevend is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.