Sony A99 II laat zien dat A-vatting springlevend is

Het leek er de laatste jaren op alsof Sony de Translucent Mirror-techniek (spiegelreflexcamera’s met een niet-bewegende spiegel plus een elektronische zoeker) had afgeschreven. Er verscheen nog een enkel model, maar alle aandacht leek gericht op de systeemcamera’s met E-vatting, zoals de A7-serie en de A6300. En nu is daar opeens de A99 II… De resolutie van de full-framesensor ging in één klap omhoog van 24 naar 42 megapixels, zodat deze camera zich weer helemaal kan meten met de topmodellen uit de A7-lijn. Verder beschikt de A99 II onder andere over 5-assige beeldstabilisatie in de body, 4D FOCUS-AF, een maximale burstrate van 12 beelden per seconde mét AF-tracking (8 bps met live-zoeker/schermbeeld), interne 4K-video-opname met full pixel readout en een ISO-bereik dat maximaal tot ISO 102.400 loopt. Vergeleken met de oorspronkelijke A99 is de body nog wat kleiner geworden, terwijl de weerbestendigheid en de duurzaamheid verder zijn verbeterd. Het meervoudig verstelbare scherm beschikt níét over aanraakfunctionaliteit, maar wifi/NFC én bluetooth zijn present. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje: de A99 II, die in november in de winkel arriveert, moet plusminus 3600 euro opbrengen – praktisch hetzelfde als de A7R II (tussen haakjes: zijn de recente prijsverhogingen meer mensen opgevallen?).

Lees ook:Leica M10: dunner en draadloos
Lees ook:Vernieuwde versie Pentax-full-framereflex
Lees ook:Fujifilm X-T2 met 24 megapixels en 4K
Lees ook:E-P5 nieuw topmodel Olympus PEN-serie
Lees ook:Samsung NX10 wordt NX11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.