Systeemcamera’s voor spotprijzen

Een geniaal idee of een doodgeboren kindje..? Een van de meest opmerkelijke nieuwe camera’s op de CES was de Polaroid iM1836: de eerste (systeem)camera met verwisselbare lenzen die op het mobiele besturingssysteem Android draait. In eerste instantie leek het een Nikon 1-kloon, zeker gezien de meegeleverde 10-30 mm kitzoom. Maar Polaroid bezweert dat er Micro Four Thirds-lenzen op de camera passen, en bovendien telt de sensor geen 10 of 14 maar 18 miljoen pixels. Compleet met kitzoom, Wi-Fi én aanraakscherm zou het apparaatje zo’n 400 dollar gaan kosten, wat volgens menigeen bijna te mooi (lees: goedkoop) is om waar te zijn.

Ook een paar andere nieuwe Polaroid-camera’s leidden tot opgetrokken wenkbrauwen, en niet alleen vanwege hun vriendenprijsjes. Bij deze systeemcamera’s wissel je niet alleen van lens, maar ook gelijk van sensor – want die zit ingebouwd in de lens. De cynische commentaren waren niet van de lucht, al heeft zo’n constructie één voordeel: je hoeft nooit meer je ouwe camera van de hand te doen wegens een te laag aantal megapixels. Je schroeft er gewoon een nieuwe lens op en klaar is Kees.

Lees ook:Polaroid-film heet weer Polaroid als vanouds
Lees ook:Panasonic introduceert pancakezoom
Lees ook:Impossible heet voortaan… Polaroid Originals
Lees ook:Polaroid goes Gaga
Lees ook:Nikon 1 J5: selfiescherm en 4K-video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.