Fujifilm X10: kwaliteit in tijdloos jasje

Zoals we eerder al aankondigden, heeft de Fujifilm X100 high-end compactcamera er een kleiner broertje bij: de X10. Net als de X100 levert de beeldchip van de X10 12 megapixels, maar de chip is kleiner van formaat – zij het nog steeds groter dan die van de meeste compactcamera’s. Naast een lcd-scherm is ook een optische zoeker aanwezig. De brandpuntsafstand van de lichtsterke (F2 in de groothoek- tot F2,8 in de telestand) zoomlens met een bereik van omgerekend 28 tot 112 mm wordt met een handbediende zoomlens ingesteld. Een ingebouwde pop-upflitser en beeldstabilisatie zijn present, en uiteraard kan behalve in jpeg ook in raw worden gefotografeerd.

Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Telezoom voor Fujifilm X-serie
Lees ook:High-end compact van Olympus
Lees ook:Fujifilm X-S1: zoomkanon in kitzoomformaat
Lees ook:Samsung EX2F vestigt lichtsterkterecord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.