Fujifilm X-S1: zoomkanon in kitzoomformaat

Ondanks de compacte systeemcamera met verwisselbare lenzen gelooft Fujifilm nog steeds in de bridgecamera. Een bridge- of hybridecamera is een wat groter uitgevallen superzoomcamera zonder verwisselbare lens, maar met volwassen specificaties.

De Fujifilm X-S1 ziet er met zijn in een ‘prismahuis’ ingebouwde elektronische zoeker uit als een echte spiegelreflex, en is net zo groot en zo zwaar. Toch gaat het in wezen om een ‘supercompact’ met een relatief kleine beeldchip (eenzelfde type als in de X10). Die levert foto’s van 12 megapixels en ‘Full HD’ video. De 26x zoomlens heeft in kleinbeeldjargon een bereik van 24 tot 624 mm en een lichtsterkte van F 2,8 in de groothoek- tot F 5,6 in de telestand. Optische beeldstabilisatie is aanwezig, net als een TTL-flitsschoen, een uitklapbaar lcd-scherm en de mogelijkheid foto’s te maken in raw-formaat. Ook de prijs is volwassen: een kleine 700 euro. De X-S1 moet in januari in de winkel arriveren.

Lees ook:Fujifilm X10: kwaliteit in tijdloos jasje
Lees ook:Telezoom voor Fujifilm X-serie
Lees ook:Samsung EX2F vestigt lichtsterkterecord
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Panasonic bridgecamera met 60x zoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.