High-end compact van Olympus

Ook Olympus brengt binnen afzienbare tijd een eigen high-end compactcamera uit, weet PhotoRumors te melden. De XZ-1 zou beschikken over een sensor met ‘slechts’ 10 megapixels, die vanwege de goede prestaties bij weinig licht standaard is in dit segment. Voornaamste troef is de zoomlens, met een bereik van 28 tot 112 mm (omgerekend naar kleinbeeld) en een extreem hoge lichtsterkte van F 1,8 in de groothoek- tot F 2,5 in de telestand. Zoals te zien valt op de foto hiernaast, kan ook een losse flitser worden aangesloten.

Lees ook:Fujifilm X10: kwaliteit in tijdloos jasje
Lees ook:Twee turbocompacts van Canon
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Samsung EX2F vestigt lichtsterkterecord
Lees ook:Canon G1 X: compact met grote sensor

0 reacties op “High-end compact van Olympus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.