Sony DSLR met vaste spiegel

Naast de gewone spiegelreflex en de spiegelloze EVIL komt Sony nu met een derde variant op de reflexcamera met verwisselbare lenzen: een body met een halfdoorzichtige, niet opklapbare spiegel (‘Translucent Mirror Technology’). Voordeel van deze constructie is dat hetzelfde fasedetectie Sony-A33autofocussysteem kan worden gebruikt als in gewone spiegelreflexen. Dit is beduidend sneller dan het contrastdetectie systeem in EVIL-camera’s, en daardoor beter geschikt voor actiefotografie. Ook kan zo’n camera dankzij de vaste spiegel compacter en lichter zijn dan een conventionele reflexbody.

Sony brengt gelijk twee modellen uit: de A33 en de A55. Deze bezitten dezelfde lensvatting als de normale Alpha-reflexcamera’s. Voornaamste verschil tussen beide modellen is de resolutie. De A33 levert 14 megapixels, terwijl de A55 er 16 ophoest. Full HD-video mét autofocus behoort eveneens tot de mogelijkheden. Behalve een elektronische zoeker met hoge resolutie is er ook een groot, verstelbaar lcd-scherm met bijna één miljoen pixels aan boord. Daarnaast heeft de A55 een ingebouwd GPS-systeem voor ‘geotagging’.

De nieuwe Sony’s arriveren in oktober of november in de winkel. De A33 krijgt een adviesprijs van ongeveer 650 euro (body alleen); de A55 kost 100 euro meer.

Lees ook:Sony A65 en A77 officieel!
Lees ook:Sony A35 sneller en zuiniger dan voorganger
Lees ook:Sony A77 killercamera in prosumersegment
Lees ook:Sony vergeet spiegelreflexfan niet
Lees ook:Sony A77 II blaast Translucent Mirror-techniek nieuw leven in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.