Sony A65 en A77 officieel!

De Sony Alpha A35 en A55 krijgen gezelschap van de A65 en A77. Beide modellen maken eveneens gebruik van de Translucent Mirror Technology, en beschikken dus over een elektronische zoeker in combinatie met een vaste spiegel. De hoge resolutie van deze oled-zoeker plus het verstelbare scherm (bij de A77 zelfs in alle richtingen) zouden het gemis van een optische zoeker compenseren.

Zoals al eerder aangekondigd, bedraagt de sensorresolutie ruim 24 megapixels: een nieuw record. De lichtgevoeligheid is instelbaar van ISO 50 tot 16.000. Ook ‘Full HD’-video behoort uiteraard tot de mogelijkheden. De A65 kan serieopnamen met 10 beelden per seconde maken; de A77 doet er met 12 bps nog een schepje bovenop en heeft bovendien een tegen stof en vochtigheid afgedichte magnesiumbody. Naast gps hebben beide camera’s tevens geavanceerde HDR-, gezichtsherkennings- en ruisonderdrukkingstechniek aan boord. Tegelijk met de camera’s kondigt Sony ook een lichtsterke standaardzoom aan.

De nieuwe Alpha’s moeten in oktober leverbaar worden. De introductieprijs van de A77 ligt met een kleine 1300 euro een stuk hoger dan verwacht. De A65 gaat voor pakweg 400 euro minder over de toonbank.

Lees ook:Macroadapter voor Daguerreotype Art Lens
Lees ook:Ook Sony NEX-7 levert 24 megapixels
Lees ook:Sony A77 killercamera in prosumersegment
Lees ook:Sony A35 sneller en zuiniger dan voorganger
Lees ook:Sony Alpha 68 met 4D FOCUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.