Strijd voor ‘Freedom of Panorama’ nog niet gestreden

Terwijl Nederland zich opmaakt voor het Oekraïne-referendum, meldt oude bekende Nico Trinkhaus zich met een ander Europees akkefietje. Tussen het verbieden van van alles en nog wat (behalve bovenmatig vervuilende dieselmotoren) door wilde de Europese Commissie ook de zogenaamde Freedom of Panorama aan banden leggen: kort door de bocht het recht om de bebouwde wereld om je heen vast te leggen en met die foto’s te doen wat je wilt.

Foto: Nico Trinkhaus

Trinkhaus wist binnen de kortste keren ruim een half miljoen handtekeningen tegen dit onzalige plan te verzamelen, maar de strijd is nog niet voorbij. Daarom nu het verzoek om jouw concrete bezwaren tegen inperking van de Freedom of Panorama kenbaar te maken, in de hoop dat de Europese Commissie er iets mee doet. Hier vind je meer informatie en kun je jouw standpunt kwijt.

Lees ook:Europese ‘antifotowet’ weer van tafel
Lees ook:Petitie voor firmware-update Sony RX1/RX1R
Lees ook:Reddingsactie voor Samsung-systeemcamera
Lees ook:Canon-sensor met 250 miljoen pixels
Lees ook:Verse roddels uit cameraland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.