Tweede witte kerst een feit

Het ondenkbare is gebeurd… voor de tweede maal achtereen een witte kerst. We mogen niet klagen als fotografen. Al kwamen de kou en de winterse neerslag van de afgelopen dagen niet iedereen even goed uit. Op veel wegen, fietspaden en trottoirs was er door de gladheid en het slechte zicht zowat geen doorkomen meer aan. Hier vlakbij was vanochtend vroeg zelfs een strooiwagen op het spekgladde wegdek geslipt en dwars over de weg komen te staan. En voor veel wilde dieren zijn de dikke sneeuwlaag en de bevroren sloten in een toch al mager jaargetij een regelrechte ramp.

Maar zo’n sneeuwwitte deken is natuurlijk een succesrecept voor oud-Hollandse prentenboek-plaatjes. En misschien ligt er zelfs nog meer moois in het verschiet, want naarmate de vorst voortduurt, komen de schaatsen overal uit het vet.

Gebruik altijd een zonnekap om de lage zon uit je lens te houden. En wees voorzichtig als je eropuit trekt, of dat nu te voet of met de auto is. Want met dit weer zit een ongeluk in een klein hoekje, zoals de onderste foto bewijst…

Lees ook:Toch nog mooie winterplaatjes..?
Lees ook:Tip van de week: actie
Lees ook:Tip van de week: minder scherpte is soms meer
Lees ook:Hoera, het sneeuwt!
Lees ook:Zomercarnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.