De foto – de herinnering

Mijn vader...

Mijn vader...

Een foto als herinnering: wie kent dat niet? Bij het opruimen van de zolder, laatst, kwamen we weer eens ‘een vergeten’ doos tegen, die vol bleek te zitten met dierbare herinneringen in de vorm van foto’s.

Op deze eerste foto mijn vader, jaren geleden al overleden en hartstochtelijk fotograaf. Hier zit hij in de tuin van zijn woning, destijds in Rotterdam. Ik denk niet dat hij weet dat hier een foto werd gemaakt: als ‘model’ was mijn vader totaal ongeschikt. “Doe niet zo gemaakt”, riep mijn moeder altijd als hij op de foto ging.

Blog091231002

... en mijn schoonpapa, hier aan het werk.

Mijn schoonvader was een even hartstochtelijke kok. Ook hij is er niet meer, helaas. Maar zie: we hebben deze foto’s nog, van vaders in goede doen. En gelukkig zijn dit niet de enige beelden die we van ze hebben. Moraal van dit verhaal: wees zuinig op foto’s. Laat ze afdrukken, bewaar ze, maak een back-up van digitale beelden. Recent sprak ik nog een fotograaf die 3000 beelden was kwijtgeraakt na een crash van een harde schijf. Eigen schuld dikke bult – maar triest is het wel.

Lees ook:Eddy de Jongh in Het Uur van de Wolf
Lees ook:Dichterbij haast altijd beter
Lees ook:Fotografie en vormgeving
Lees ook:Foto’s aanslag Koninginnedag
Lees ook:95 Jaar Focus

Eén reactie op “De foto – de herinnering

  1. Jesse

    Die jas past mij uitstekend. Hoewel… Mijn externe schijf gaf na precies 30 minuten werk de geest. En daarmee ging 3,5 gigabyte aan foto’s verloren.

    Moraal van het verhaal: back je back-up up?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.