Boek: officiële Adobe training Photoshop CS4

Officiële training van Adobe in boekvorm

Hoewel de (onder)titel anders doet  vermoeden hebben we hier te maken met een Nederlandstalig boek. Het betreft hier een uitgave van Pearson Education en het boek bevat ‘de officiële training van Adobe’. Hetgeen alle andere uitgaven onmiddellijk ‘devalueert’ tot niet officiële trainingen, die daardoor niet automatisch minder behoeven te zijn. Bij het boek is een CD gevoegd met lessen, tips en trucs in Community Help, gratis te gebruiken voorbeeldfoto’s en Adobe TV, met een link naar honderden instructiefilmpjes over de Create Suite-4 producten.

Om met het boek aan de slag te gaan is basiskennis van computer (Windows of Mac) noodzakelijk.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in veertien logische hoofdstukken. Het is een echt lesboek, met vragen (en antwoorden) om uw eigen kennis te testen. De pagina’s zijn voorzien van veel illustraties, teksten met een kleuraccent, puntsgewijze handelingen en een aangename indeling. Achterin een duidelijk register en een woordenlijst met Photoshop termen van Nederlands naar Engels.

Evengoed blijft Photoshop CS4 een groot en complex pakket. Zouden er veel mensen zijn die gestructureerd een boek als dit doorwerken en dan na zo’n 470 pagina’s alles kunnen wat ze willen kunnen? Ik denk het niet. Maar: ook als naslagwerk is dit boek buitengewoon functioneel. Hoe werkt dit ook al weer? En: ik zou graag dát willen doen. Het moet wel gek gaan als je dit soort vragen niet snel kunt beantwoorden met deze – niet goedkope – uitgave naast je toetsenbord.

Adobe Photoshop CS4

Uitgever: Pearson Education

Auteur: Adobe Press

Pagina’s: 480 in kleur

ISBN 978-90-430-1748-0

Prijs: € 47,95

Lees ook:[Boek] Digitale fotografie zwart wit
Lees ook:[Boek] Lightroom ontmaskerd
Lees ook:DigiTales gewijd aan afdrukken
Lees ook:Adobe trekt stekker uit Photoshop CS
Lees ook:Boekjes: Fotograferen met…

Eén reactie op “Boek: officiële Adobe training Photoshop CS4

  1. Dave

    Op 27 augustus en 17 september biedt CMM twee exclusieve Adobe CS5 Update Cursussen. Check voor meer informatie: http://www.cmm.nl/cs5update/

    Prima boeken overigens!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.