Tip van de week: nu kopen kan geld schelen

Terwijl Audrey Hepburn onweerstaanbaar elegant staat te wezen in de etalage van De Bijenkorf, is de opruiming al begonnen.

Terwijl Audrey Hepburn onweerstaanbaar elegant staat te wezen in de etalage van De Bijenkorf, is de opruiming al begonnen.

Met nog een week te gaan tot de kerst is bij sommige winkels de opruiming al begonnen… Als je concrete aanschafplannen hebt voor nieuwe apparatuur (met ‘concreet’ bedoel ik: niet zomaar een nieuwe camera, maar dát specifieke model), is het wellicht verstandig om niet te lang te treuzelen. Naast de opruimingsperiode, die steeds vroeger van start gaat, lopen er diverse cashbackacties. En voor het nieuwe jaar hebben diverse fabrikanten prijsverhogingen op stapel staan, voor zover ze die niet al – al dan niet ‘stiekem’ – hebben doorgevoerd. Vaak gaat de huidige winkelvoorraad nog tegen de oude prijzen weg.

De komende jaren kunnen we sowieso merkbare prijsverhogingen tegemoetzien bij fotoapparatuur, en dat heeft diverse oorzaken. Allereerst de dalende vraag van de consument, die het steeds vaker bij zijn of haar smartphone houdt. Minder omzet betekent kleinere productieaantallen, en die brengen op hun beurt een hogere kostprijs mee. Op sommige terreinen – met name bij beeldsensoren – is er momenteel schaarste, wat eveneens tot hogere prijzen leidt. En dan zijn er nog de BijenkorfSalewisselkoers en andere financiële factoren: op de wereldmarkt is je euro binnenkort een dollar waard. De trend van steeds meer camera voor steeds minder geld behoort daarom, voorlopig althans, tot het verleden. Als je nu nieuwe spullen koopt, heb je daar niet alleen nu al plezier van; de kans is groot dat je ook minder betaalt dan wanneer je één of twee maanden wacht.

Lees ook:Prijsverhoging na tsunami, of particuliere profiteurs?
Lees ook:Tip van de week: ruisonderdrukking
Lees ook:Compacte systeemcamera geen verkoopsucces
Lees ook:Tip van de week: trends voor 2012
Lees ook:Nieuwe prijsverhogingsronde op komst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.