Tip van de week: herfstvakantie

In een groot deel van het land is het de komende week herfstvakantie (het noorden heeft z’n portie afgelopen week al gehad). Als je zelf vrij hebt én fotografische plannen koestert, is het goed om met een paar praktische punten rekening te houden.

HVAllereerst de weersverwachting, als je in Nederland blijft: die is niet bepaald gunstig voor de hele week. Natuurlijk kan het op middellange termijn alleen maar meevallen. Ten tweede is er de te verwachten extra drukte bij attracties. Heel leuk als je met het hele gezin op stap gaat; minder handig als je alleen of met gelijkgezinden eropuit trekt om foto’s te maken. Vandaag was ik met een collega naar de dierentuin (Blijdorp), en het was niet altijd makkelijk om populaire diersoorten op de korrel te krijgen. Vroege vogels zijn uiteraard in het voordeel – dat spreekt. En ook het slechte weer kan z’n positieve kant hebben: als je geen liefhebber bent van helder zonlicht en een flinke sloot water niet erg vindt, is de mindere drukte een pre. Meer ‘passief’ ingestelde fotoliefhebbers moeten erop bedacht zijn dat het ook in musea drukker dan anders kan zijn.

Als je afhankelijk van het openbaar vervoer bent, check dan van tevoren hoe het met de reis(tijd) zit: juist in de weekenden en de vakantie sleutelt de NS aan het spoor. En hou tot slot rekening met de wintertijd, die komend weekend weer ingaat.

Lees ook:Tip van de week: de mist in
Lees ook:Tip 3|500 Zoeker of scherm?
Lees ook:Fotowedstrijden in teken van SAIL
Lees ook:Uitverkoop begint vroeg voor camerakopers
Lees ook:Na zonneschijn komt regen…

Eén reactie op “Tip van de week: herfstvakantie

  1. Anita

    Olifanten zijn gewoon de leukste dieren in de dierentuin. En zo’n ‘kleintje’ is echt lief en schattig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.