Tip van de week: de donkere dagen

De kerstvakantie is een ideale tijd om klusjes te klaren waar je anders niet toe komt. Bijvoorbeeld je fotoarchief opruimen en ordenen. Door alle mislukte opnames die om een of andere reden zijn blijven hangen weg te gooien, maak je een hoop ruimte vrij op je harde schijf. Als je meteen een back-up maakt van ten minste je beste en belangrijkste foto’s, speel je bovendien op safe.

Check meteen of er updates voor je fotobewerkings- en beheersoftware zijn. Misschien is er ook een firmware-update voor je camera beschikbaar. Vaak geeft die extra functies of betere prestaties, al moet je bij het installeren wel nauwgezet de instructies opvolgen.

Het kan ook nooit kwaad om de sensor van je spiegelreflex- of systeemcamera te controleren op stof en indien nodig schoon te (laten) maken. Veel importeurs houden demodagen bij grote fotowinkels, waar je de sensor gratis of voor weinig geld kunt laten reinigen. Gelijk een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste apparatuur, of je voor een cursus of workshop in te schrijven!

Lees ook:Tip van de week: de aanloop naar de zomervakantie
Lees ook:De toekomst van de camera – III
Lees ook:HP fotocursus on line
Lees ook:Tip van de week: mijd die ‘kitzoom’
Lees ook:Stof op de sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.