Tip van de week: weer of geen weer

Als we de weerberichten mogen geloven, zou het wel eens een natte zomer kunnen worden… Misschien breng je de vakantie door in het buitenland, maar ook daar is het regelmatig raak. Nu worden de mooiste foto’s niet per se gemaakt onder een stralend zonnetje, en gelukkig hoef je je camera niet op te bergen totdat het weer helemaal droog is.

Digitale camera’s hebben van huis uit minder watervrees dan analoge. Alleen al doordat de scharnierende achterwand voor de film, waarlangs water kon binnenkomen, verdwenen is. Voor de echte diehards komen er steeds meer spatwaterdichte spiegelreflexen en systeemcamera’s uit, óók in de lagere prijsklassen. En voor de meeste barre omstandigheden zijn er zelfs compactcamera’s die geen enkele moeite hebben met een duik.

Let er bij camera’s met een verwisselbare lens wel op dat er ook water via de lens of de lensvatting kan binnenkomen. Er zijn ook spatwaterdichte objectieven, maar die zijn vaak nogal prijzig. Heb je die niet, dan kun je ook een plastic zak met opening voor de lens gebruiken. Hou de frontlens zo goed mogelijk vrij van waterdruppels met behulp van een zonnekap (jawel!) en een lensdoekje.

Lees ook:Tip van de week: een dagje naar het strand
Lees ook:(On)misbare vakantieaccessoires: het uv-filter
Lees ook:Tip van de week: winterklaar
Lees ook:Tip van de week: wind en regen
Lees ook:Tip 2|500 Zie wat je kiekt in de zoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.