Adobe Camera Raw krijgt weer een update

Met ondersteuning voor de Pentax K-1, die inmiddels zo’n beetje leverbaar zou moeten zijn, en de Sony RX10 III bridgecamera brengt Adobe Camera Raw 9.5.1 je Photoshop en/of Lightroom weer bij de tijd. Bijna… want enige achterstand is onvermijdelijk. Het staat er niet bij, maar ik ontdekte dat bij de raw-bestanden van de Fujifilm X70 nu ook een automatisch lensprofiel wordt toegepast. Verder laat Adobe weten dat dit de laatste ACR-versie is die draait onder Mac OS X 10.7 en 10.8. Ondertussen is er óók een issue met het nieuwste Mac OS 10.11: El Capitan, dat net zo beroerd draait als het klinkt, als je veel gebruikers mag geloven… Laat ik het er maar op houden dat ik uit eigen ervaring wel kan begrijpen dat Apple ook commercieel veel van z’n vroegere glans verloren heeft.

Lees ook:Lightroom 6 en mobile voor Android
Lees ook:Lightroom krijgt snellere motor
Lees ook:Volgende versie Creative Cloud vereist OS X 10.11+
Lees ook:Adobe Bridge krijgt make-over
Lees ook:Adobe trekt stekker uit Photoshop CS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.