iPhone 8 en X: ook prijslat steeds hoger

Aangezien de smartphone de fotografie steeds meer domineert, ontkom je ook hier niet aan de introductie van de nieuwe iPhone. Of liever gezegd iPhones: de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X. Vooral die laatste valt op met z’n gladde dunne behuizing waarin een Super Retina oled-scherm zit verpakt. Op cameragebied lijkt er niet zo heel veel veranderd, al zou sprake zijn van betere prestaties bij weinig licht. De dubbele TrueDepth-camera biedt nu naast de uit de televisiereclame bekende Portretmodus ook Portretbelichting. We kunnen daar vanuit een puur fotografisch standpunt wel van alles van vinden, maar feit blijft dat de meeste gebruikers er erg in hun nopjes mee zijn.

Verder gezichtsherkenning die naar verluidt de rechtmatige eigenaar zelfs herkent als die een baard laat staan en een beanie opzet – goed nieuws voor (aspirant-) hipsters! Op één front betekent de iPhone X op voorhand een doorbraak: de losse prijzen beginnen bij ruim boven de 1000 euro (1159 om precies te zijn). Daar heb je ook een heel behoorlijke camera voor, al kun je daarmee natuurlijk weer niet surfen, appen of (wat incidenteel nog wel eens gebeurt) bellen.

Lees ook:iPhone 4S ‘beste telefooncamera ooit’…
Lees ook:Telefooncamera’s onder de loep
Lees ook:Vernieuwde fotoboek-app van Blurb
Lees ook:Nieuwe iPhone doorstaat glansrijk cameratest
Lees ook:DxOMark: iPhone 8 Plus beste smartphonecamera die we ooit getest hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.