Belg Frederik Buyckx winnaar Sony World Photography Awards

© Frederik Buyckx, Belgium, Photographer of the Year, Professional, Landscape, 2017 Sony World Photography Awards

Minder is meer, zullen ze bij de Sony World Photography Awards hebben gedacht toen ze de Belgische fotograaf Frederik Buyckx tot Photographer of the Year uitriepen. Buyckx’ winnende serie Whiteout bestaat niet uit vlijmscherpe plaatjes in kleuren die letterlijk van het scherm spatten, maar uit sobere winterlandschappen in gedempte grijstinten. Buyckx (1984), in het dagelijks leven freelancefotograaf bij De Standaard, maakte de foto’s in onder andere de Balkan en Scandinavië: dunbevolkte gebieden waar de mens nog onderworpen is aan de grillen van de natuur in plaats van andersom.

Open Photographer of the Year werd Alexander Vinogradov uit Rusland. Bij de jeugd won Katelyn Wang uit de VS, terwijl Michelle Daiana Gentile uit Argentinië Student Photographer of the Year werd. Martin Parr wordt geëerd voor zijn bijzondere bijdrage aan het vak. In totaal werden deze keer ruim 230.000 foto’s ingezonden voor de grootste fotowedstrijd ter wereld, die dit jaar z’n tienjarig jubileum viert. Alle genomineerde en winnende foto’s zijn tot 7 mei te zien in Somerset House in Londen, en uiteraard op de website. Op 1 juni gaat de editie 2018 van start.

Lees ook:Nederlander Roderik Henderson genomineerd voor Sony World Photography Award
Lees ook:Sony World Photography Awards 2010: zeven x NL
Lees ook:Genomineerden Sony World Photography Awards 2009 bekend
Lees ook:Nog één maand inzenden voor Sony World Photography Awards
Lees ook:Mirella Lukens wint National Award bij SWPA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.