Flip Franssen en de val van de Muur

Foto: Flip Franssen

Het is dit weekend 25 jaar geleden dat de beruchte Berlijnse Muur de eerste serieuze scheuren begon te vertonen, waarmee de deur werd opengezet naar de hereniging van Oost- en West-Duitsland en uiteindelijk het uiteenvallen van het Oostblok. Fotograaf Flip Franssen (Hollandse Hoogte) was er min of meer door gelukkig toeval bij, en maakte een serie foto’s van deze historische gebeurtenis. Ter gelegenheid van 25 jaar Val van de Muur zijn die eerder in de Volkskrant en Trouw gepubliceerde opnames nu tot het eind van deze maand te zien in het Persmuseum in Amsterdam. Het museum aan de Zeeburgerkade is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10 tot 5, en op zondag van 12 tot 5.

Lees ook:Werk aan de Muur beste startende webwinkel
Lees ook:Flippen op maat
Lees ook:20 jaar Val van de Muur: tentoonstelling Bibliotheek Amsterdam
Lees ook:Machiel Botman in Fotomuseum Den Haag
Lees ook:Adoptiekinderen Haïti op voorpagina [1/2]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.