Tweede Wereldoorlog in beeld in Kamp Vught

Tweede Wereldoorlog in beeld | Het boek

Ter gelegenheid van Beeldbank WO2 is de reizende tentoonstelling WO2 in Beeld samengesteld. De tentoonstelling – van 1 tot 31 mei 2009 – laat een gevarieerde, representatieve selectie van foto’s en affiches uit de beeldbank zien. WO2 in Beeld bestaat uit 21 panelen. Bovendien is een speciale computer een onderdeel van de expositie, waarop ter plaatse de Beeldbank WO2 kan worden geraadpleegd. Nationaal Monument Kamp Vught vult voor deze gelegenheid de expositie aan met historische foto’s uit de collectie.

Bijzonder beeldmateriaal
Lachende Duitse soldaten met een biertje in de hand op een terras in Breda. Binnenlandse strijdkrachten en verzetsgroepen met hun wapens. Een massale bijeenkomst van de Hitlerjugend en de Jeugdstorm NSB op de Grote Markt in Groningen. Duitse krijgsgevangenen, een besmeurd beeld van Hitler en vernederde ‘moffenmeiden’. Zware bombardementen op Venlo in november 1944. Een propaganda-affiche van de NSB uit 1935. Het zijn beelden die te zien zijn in de tentoonstelling WO2 in Beeld. Het bijzondere beeldmateriaal is afkomstig van een groot aantal Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).
Het bijbehorende boek WO2 in beeld is te koop in de museumwinkel (samenstelling: Erik Somers en Harco Gijsbers, 2008, € 14,95. De uitgave telt 150 pagina’s en bevat ruim 180 afbeeldingen.

Lees ook:Fotografie! Collectie Universiteit Leiden in Den Haag
Lees ook:Nooit vertoonde foto’s van Hitler
Lees ook:Koningin Beatrix in de Beurs van Berlage
Lees ook:Rondreizende tentoonstellingen Limburg
Lees ook:20 jaar Val van de Muur: tentoonstelling Bibliotheek Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.