Rondreizende tentoonstellingen Limburg

Website Van Velzen

In het kader van het 450-jarig bestaan van het bisdom Roermond maken twee bijzondere exposities een rondgang door Limburg. Het betreft foto-exposities over het religieus erfgoed in Limburg en over hedendaagse pelgrimages. Beide tentoonstellingen zijn in de loop van dit jaar te zien in diverse kerken, kloosters, schatkamers en parochiehuizen. Zo is de eerstgenoemde tentoonstelling momenteel te zien in Abdij Rolduc te Kerkrade.

Het betreft een fototentoonstelling die vorig jaar door het Limburgs Museum werd samengesteld in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed. Het grootste deel van dat jaar was de expositie te zien in het museumgebouw in Venlo. In het kader van het bisdomjubileum is de expositie beschikbaar gesteld om een tournee te maken door het bisdom. De expositie brengt het religieus erfgoed op diverse manieren in beeld. De tentoonstelling is in de kruisgang van Rolduc tot medio juni dagelijks te bezoeken van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds. De entree is vrij.

De tweede rondreizende tentoonstelling betreft een foto-expositie van Anouschka van Velzen die een indruk wil geven van diverse pelgrimstochten die heden ten dage door gelovigen worden ondernomen. De expositie toont deze pelgrimages in hun alledaagsheid en diverse facetten. De tentoonstelling geeft daarmee een artistiek beeld van de geportretteerde bedevaartsoorden.

Parochies, scholen, kloosters, bejaardenhuizen, gemeenschapscentra, musea, bibliotheken of welke andere instellingen dan ook, kunnen de exposities gratis lenen. Bij beide tentoonstellingen betreft het circa zestig ingelijste foto’s van circa 50×70 cm. Meer informatie over de uitleenvoorwaarden is verkrijgbaar bij het projectbureau 450 jaar bisdom Roermond via [email protected] of (0475) 386879.

Lees ook:Museum Hilversum eert Jeroen Oerlemans
Lees ook:Bert Nienhuis: overzichtstentoonstelling
Lees ook:Fototentoonstelling over creatie en innovatie
Lees ook:Foam en Fotomuseum Den Haag populair
Lees ook:Foto’s en activiteiten in Museum Oud Soest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.