Sporter groots in beeld

© Robin Utrecht, ANP

The Lord of the Rings, wordt Yuri van Gelder wel gekscherend genoemd. We kennen het verhaal van zijn Olympische Spelen en we zijn allemaal onder de indruk (jaloers?) op zijn spierballen. Onlangs won hij zijn derde Europese titel. En ANP fotograaf Robin Utrecht was daarbij. Trouw publiceerde de foto.

Utrecht legt met deze foto de essentie vast van Van Gelder. Eén massa spier, een nek als een tank. Door krap te kaderen wint de gestalte nog aan omvang – alsof deze niet binnen de kaders van de foto past. De blik omlaag, naar de medaille, geeft – met de Olympische Spelen in ons achterhoofd – deze foto iets extra’s.

Geweldige foto – precies dat ene moment.

Lees ook:Beeld in beeld – losse flitser
Lees ook:Fauve Bouwman brengt ode aan Eva Besnyö
Lees ook:Een modern Koningshuis in Paleis Soestdijk
Lees ook:Meetrekken: een kwestie van oefenen
Lees ook:Anne Geene wint New Talent Photography Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.