Twee nieuwe camerastabilisatoren van DJI

DJI heeft op de elektronicabeurs CES twee nieuwe filmcamerastabilisatoren – zogenaamde gimbals – laten zien. De eerste, de Osmo Mobile 2, is speciaal bedoeld voor smartphones, en is behalve voor video ook geschikt voor onder andere panoramafoto’s en lange belichtingstijden. In vergelijking met het oorspronkelijke model is de accucapaciteit sterk toegenomen. Desondanks bedraagt de prijs (129 dollar) maar een fractie van die van het origineel. Verkrijgbaar vanaf eind deze maand.

Voor serieus gebruik is vooral de Ronin-S interessant. Deze variant is bedoeld om te worden gecombineerd met een spiegelreflex of systeemcamera, en moet zich onderscheiden door het gebruiksgemak. Ook is de Ronin-S speciaal ontworpen voor eenhandig gebruik. Er is tevens een aparte Sport-modus voor snel bewegende onderwerpen. De DJI Ronin-S moet in het tweede kwartaal leverbaar worden; de prijs moet nog worden bekendgemaakt.

Lees ook:Tip 3|500 Zoeker of scherm?
Lees ook:Sigma SD1 spiegelreflex goed voor pixelrecord
Lees ook:Geen D7000, maar P7000…
Lees ook:Twee allround-zooms van Nikon
Lees ook:Ultragroothoekzoom voor EOS M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.