Ultragroothoekzoom voor EOS M

Speciaal voor de EOS M systeemcamera brengt een Canon een compact ultragroothoekzoomobjectief uit: de EF-M 11-22 mm F 4 – 5,6 IS STM. Zoals de naam al aangeeft, is het objectief voorzien van een STM-motor en beeldstabilisatie. Het inschuifbare ontwerp zorgt voor een nog kleiner formaat tijdens het transport en de brandpuntsafstand varieert omgerekend naar full-frame van 18 tot 35 mm. Opmerkelijk is verder de bescheiden filtermaat (55 mm). De groothoekzoom moet eind volgende maand leverbaar worden voor een kleine 400 euro. De nieuwe lens wekt het vermoeden dat Canon ook op niet te lange termijn met een opvolger komt voor de EOS M.

Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Nieuwe NX-objectieven van Samsung
Lees ook:Goedkope(re) groothoekzooms van Canon
Lees ook:Canon EOS 1300D: instapmodel met Wi-Fi
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.