De zee of het bos in je portretstudio

Hoewel Studio Harcourt laat zien dat een simpele achtergrond heel mooi kan zijn, gaan veel portret- en modelfotografen graag voor iets fleurigers. Lastolite, bekend van z’n reflectieschermen, had al diverse opvouwbare achtergronden met bijvoorbeeld graffiti of een baksteenpatroon. Probleem: door de beperkte ruimte in een (huiskamer)studio staat het model vaak dicht op de achtergrond. En daardoor wordt ook die bij een gemiddeld diafragma redelijk scherp, wat niet echt natuurlijk oogt.

De nieuwe tweezijdige Out of Focus-achtergronden van Lastolite lossen dit probleem op, want die beschikken zogezegd al over een ingebouwde bokeh. Verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder een zonovergoten blauwe zee met horizon in de verte met op de achterkant een herfstbos. Opvouwbaar en geleverd in een klein tasje, dus makkelijk mee te nemen naar het strand…

Als je wars van simpele achtergronden bent, kun je het natuurlijk ook altijd met chromakeying proberen: je fotografeert je onderwerp tegen een heldergroene of felblauwe achtergrond (makkelijk automatisch te selecteren) en shopt er dan later een andere achtergrond aan vast.

Lees ook:Lichtafval – kan ook móói zijn
Lees ook:Tip van de week: waar laat je de horizon?
Lees ook:Tip van de week: rechte horizon
Lees ook:Tip van de week: heiig weer
Lees ook:Eénderde regel: belangrijk in compositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.