Spatwaterdichte teleconverter voor Pentax-spiegelreflexen

Op Pentax Forums is een foto opgedoken van een Pentax 1,4x teleconverter. Goed nieuws voor (natuur)fotografen met lange telelenzen, want zo’n converter – die bijvoorbeeld van je 200 mm F 2,8 een 280 mm F 4 maakt - is er lang niet geweest. De HD Pentax-DA 1.4x AW is spatwaterdicht uitgevoerd, en kennelijk voorzien van de nieuwste multicoating. Zowel traditionele ‘schroevendraaier-AF’ als SDM-autofocus wordt ondersteund. Of de teleconverter echt een uitkomst is, hangt enerzijds af van de optische samenstelling/beeldkwaliteit (die loopt bij gebruik van een converter altijd wat terug) en anderzijds van de prijs. Op het eerste gezicht is de Pentax-teleconverter in elk geval níet geschikt voor full-frame.

Lees ook:2x teleconverter voor Fujifilm-systeemcamera’s
Lees ook:Tip van de week: extra lengte
Lees ook:Nieuwe Pentax-teleconverter én 645D
Lees ook:Standaardobjectief en teleconverter van Fujifilm
Lees ook:Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.