Standaardobjectief en teleconverter van Fujifilm

Fujifilm brengt een nieuwe standaardlens uit voor de X-systeemcamera’s. Door de cropfactor is de Fujinon XF 35 mm F 2 R WR vergelijkbaar met een 53 mm bij full-frame. Het objectief is compact en licht van gewicht, en is ondanks het retrojasje spatwaterdicht uitgevoerd. Scherpstellen kan tot 35 centimeter afstand en negen diafragmalamellen zorgen voor een mooie bokeh. De Fujinon XF 35 mm F 2 R WR wordt in november leverbaar in zilver of zwart voor net onder de 400 euro. Er komt voor die tijd een firmware-update zodat alle X-camera’s met de nieuweling uit de voeten kunnen.

Andere nieuwe aanwinst voor het X-systeem is een teleconverter: de XF 1.4x TC WR. Deze moet de brandpuntsafstand van het gebruikte objectief verlengen met een factor 1,4 zonder zichtbare schade aan de beeldkwaliteit. Met een weerbestendige body en objectief blijft de weerbestendigheid van de combinatie intact. Wederom is een firmware-update noodzakelijk. Ook deze teleconverter komt in november op de markt en gaat 449 euro kosten.

Lees ook:2x teleconverter voor Fujifilm-systeemcamera’s
Lees ook:Nieuwe lenzen en firmware voor Fujifilm GFX 50S
Lees ook:Teleconverter voor X100S – grips voor X-T1
Lees ook:Grote firmware-update voor X-Pro1/X-E1
Lees ook:Budgettelezoom voor Fujifilm X-M1/X-E1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.