Canon EOS 5D viert 10e verjaardag

Het is tien jaar geleden dat het eerste model in de legendarische Canon EOS 5D-reeks verscheen. Door z’n relatief compacte formaat en bescheiden prijs kreeg deze full-framereflex al snel een grote schare trouwe liefhebbers – fotografen en vanaf de Mark II ook meer en meer filmers. Op dit moment zet de 5DS (R) met z’n recordresolutie van ruim 50 megapixels de toon. 

Brent Stirton / Getty Images Reportage – EOS 5D Mk II. Ol Pejeta Conservancy, Kenia – 13 juli 2011

Reden voor Canon om in samenwerking met Getty Images extra aandacht te besteden aan dit fenomeen, in de vorm van een serie iconische foto’s die met de 5D en de opvolgermodellen zijn gemaakt. Bijgaand een van die foto’s, van een zeldzame witte neushoorn die dag en nacht wordt beschermd door gewapende lijfwachten tegen stropers, gemaakt door Canon-ambassadeur Brent Stirton met de EOS 5D Mark II. De complete serie van tien iconische foto’s uit de afgelopen jaar vind je hier.

Verder organiseert Canon een wedstrijd waarbij je een EOS 5D Mark III-kit kunt winnen met je eigen iconische foto. Meer informatie hier.

Lees ook:Getty Images wisselt (weer) van eigenaar
Lees ook:Getty Images staat gratis delen foto’s toe
Lees ook:Volgend weekend Professional Imaging
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Souza blijft boeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.