Drie nieuwe Canon-objectieven voor full-frame

Behalve Nikon had ook conculega Canon vandaag nieuws te melden. Naast een hele serie compactcamera’s, waar we binnenkort dieper op ingaan, liet Canon ook drie nieuwe EF-objectieven zien: een standaardzoom en twee vaste groothoeklenzen. De F 2,8/24-70 mm L II, F 2,8/24 mm en F 2,8/28 mm zijn alle drie voorzien van een ultrasone scherpstelmotor. Opmerkelijk is dat de verder professioneel uitgevoerde (speciaal glas, afdichtingen tegen vocht en stof) zoom niet over ingebouwde beeldstabilisatie beschikt en beide groothoeken wél.

Het drietal heeft verder gemeen dat ze weliswaar op een body met APS-formaat sensor kunnen worden gebruikt, maar toch vooral interessant worden in combinatie met een full-frame camera. Wat het vermoeden versterkt dat Canon niet te lang zal wachten met z’n antwoord op de D800, oftewel de EOS 5D Mark III. De 24-70 mm wordt leverbaar in april en moet bijna 2300 euro kosten. De groothoeken laten tot juni op zich wachten en gaan over de toonbank voor een honderdje of acht per stuk.

Lees ook:Tip van de week: full-frame versus ‘verlengingsfactor’
Lees ook:Superlichtsterke groothoek van Fujifilm
Lees ook:Twee stoere compactcamera’s van Ricoh
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Ad van Denderen en de Middellandse Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.