Nieuwe objectieven en handgreep Pentax K-7

Als optioneel accessoire bij de in juli te introduceren spiegelreflex Pentax K-7 is de batterijhandgreep D-BG4 verkrijgbaar : daarin passen zes AA-batterijen of één lithiumbatterij als krachtige bijkomende stroombron. De greep is ruim voorzien van bedieningsknoppen en kreeg evenals de camera een weerbestendige afwerking. Richtprijs is nog onbekend.

Nieuwe objectieven
Pentax objectieven 18-55mm & 50-200mm WR : licht, compact en weerbestendig. Pentax brengt twee nieuwe lichte en compacte zoomobjectieven uit, namelijk de DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR en de DA 50-200mm f/4-5.6 ED WR.

Hun behuizing biedt een basisbescherming tegen ongunstige externe factoren als regen, nevel, mist en waterspatten. Hun voorste lens is bovendien behandeld met SuperProtect coating om stof, vet en waterdruppels af te stoten en het wegwissen van vingerafdrukken en andere vlekken te vergemakkelijken.

De optische eigenschappen zijn geoptimaliseerd om het maximum te halen uit de digitale Pentax-reflex waar ze op gemonteerd worden. Ze bieden de Quick-Shift functie om ogenblikkelijk over te schakelen van AF naar manuele focus.

De richtprijzen zijn nog niet bepaald.

Bron: Pentax

Lees ook:PENTAX-D FA MACRO 100mm F2.8 WR : optiek voor veeleisende outdoor macro-fotograaf
Lees ook:Nieuw groothoekobjectief van Pentax
Lees ook:Tweetal full-frameobjectieven van Pentax
Lees ook:Tip van de week: hardnekkige mist
Lees ook:PENTAX OPTIO WS80 : outdoorspecialist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.