Nieuw groothoekobjectief van Pentax

Bron: Pentax

Nieuwe groothoek van Pentax

Nieuwe groothoek van Pentax

Nog even en de eigenaars van een Pentax reflexcamera kunnen hun apparaat boosten met een nieuw ultragroothoek-objectief, dat met souplesse uitgestrekte vergezichten, imposante architectuur en interieurs in kleine ruimten in beeld neemt. De nieuwe telg in het assortiment Pentax-objectieven bezit alle kwaliteiten eigen aan de Limited-reeks, te weten een hoogstaand optisch vermogen, een vervaardiging uit topmaterialen en een zeer verzorgde afwerking.

Zijn unieke brede beeldhoek komt overeen met die van een 23mm-groothoekfocaal in het traditionele 35mm-formaat. De fotograaf kan volop genieten van de bekende visuele effecten typisch voor een kort focaal, met name een extra breed beeldveld en een uitgesproken scherptediepte. Hybride asferische lenzen dringen beeldafwijkingen tot een minimum terug, en de lenzen in glas met extra lage dispersie staan in voor een zuivere, rijk gecontrasteerde beeldweergave.

De voorste lens is behandeld met een Super Protect coating zodat je waterdruppels, stof, vingerafdrukken en vetvlekken er gemakkelijk af kunt wissen. Scherpstellen kan al van heel kortbij, van op nauwelijks 18cm om precies te zijn; daarmee liggen de mooiste close-ups binnen handbereik. Dankzij het Quick-Shift systeem kan je ogenblikkelijk overschakelen van AF naar manuele scherpstelling. Op dit optiek kunnen filters van 49mm diameter bevestigd worden, onder meer de circulaire polarisatiefilters die immens populair zijn bij landschapsfotografen.

De verkoop van de Pentax DA 15mm F/4 ED AL Limited zal in april van start gaan.

Richtprijs : 749 euro

Lees ook:PENTAX-D FA MACRO 100mm F2.8 WR : optiek voor veeleisende outdoor macro-fotograaf
Lees ook:Nieuwe objectieven en handgreep Pentax K-7
Lees ook:Zonnekap, óók handig als het regent
Lees ook:Oude wijn in nieuwe zakken?
Lees ook:Pentax: tegen weer en wind beschermd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.