Ricoh CX1: van 28 – 200 mm

Bron: Ricoh

Nieuwe Ricoh compact

Nieuwe Ricoh compact

Eind maart ligt de nieuwe digitale compact RICOH CX1 in de winkelrekken. Dit toestel met royale optische zoom van 28mm groothoek tot 200mm tele heeft interessante innovaties aan boord :
¨ De nieuwe supersnelle beeldsensor met 9,2 miljoen pixels zorgt voor een fijnere definitie en een betere ruisonderdrukking bij de hoge gevoeligheden.
¨ De nieuwe beeldprocessor verbreedt het dynamisch bereik, wat opnamen oplevert die er precies zo uitzien alsof je ze met eigen ogen voor je ziet.
¨ De nieuwe functie Dynamic Range Double Shot maakt vlak na elkaar twee opnamen met verschillende belichtingswaarden en combineert de beste gedeelten van die twee in één nieuw beeld. Daarmee weet de Ricoh CX1 de waarneming met het menselijke oog nagenoeg te evenaren.
¨ De nieuwe Multi-Pattern AUTO witbalansregeling houdt rekening met schaduw- en lichtpartijen of een mix van verschillende lichtbronnen in het beeld, en stelt voor elk beeldgedeelte met verschillende kleurtemperatuur de geschikte witbalans in.
¨ In de nieuwe Multi-Target AF-functie maakt de CX1 kort na elkaar zeven opnamen met telkens een ander, automatisch gekozen scherpstelpunt. Nadien kan de beste opname geselecteerd worden.

In de modus voor continu-opnamen haalt de Ricoh CX1 een topsnelheid van 4 beelden per seconde in de hoogste resolutie.

Het is bijzonder aangenaam fotograferen met deze camera, niet in het minst dankzij het 3 inch grote LCD-scherm met resolutie van 920 000 pixels, dat een brede kijkhoek en een hoog contrast biedt. Ook de verbeterde schermlayout draagt bij tot het bedieningsgemak. De opnamegegevens staan bijvoorbeeld niet over het beeld heen, maar in een apart kader. Het monitor-oppervlak is bovendien voorzien van coatings tegen vuil, krassen en hinderlijke reflecties.

Bewegingsonscherpte door cameratrillingen wordt tegengegaan door compenserende bewegingen van de sensor. En de Ricoh CX1 heeft nog tal van andere troeven achter de hand : gezichtsherkenning, elektronische waterpas, Easy-modus, optie vierkant beeldformaat, enz.

Beschikbaar vanaf einde maart in de kleuren zwart, zilver en rosé champagne

Adviesprijs : 339 euro.

Lees ook:Nieuw: Ricoh R10
Lees ook:Nieuwe Pentax-teleconverter én 645D
Lees ook:Ricoh CX3: nieuwe high-end compact
Lees ook:Nieuwe Tilt- en Shift-lenzen Canon
Lees ook:Tip van de week: verscherpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.