Nieuwe Tilt- en Shift-lenzen Canon

Nieuwe Tilt- en Shiftlenzen Canon

Canon introduceert twee nieuwe Tilt-and-Shift lenzen: de ultragroothoek TS-E 17mm f/4L en de TS-E 24mm f/3.5L II, een upgrade van de populaire TS-E 24mm f/3.5L.

Met 17 mm heeft de TS-E 17mm f/4L de grootste kijkhoek van alle Tilt-and-Shift lenzen van dit moment; in combinatie met de voortreffelijke beeldkwaliteit van het hele beeld is dit een ideale keuze voor het fotograferen van landschappen of gebouwen. Voortbouwend op het succes van zijn voorganger is de TS-E 24mm f/3.5L II, net als de TS-E 17mm f/4L, nu voorzien van Canons sub-wavelength structure coating (SWC). Canons gepatenteerde lenscoating is speciaal ontwikkeld om overstraling en reflecties minimaliseren en draagt bij aan scherpe en heldere beelden.

Canon was de eerste onderneming die gebruikers van een 35mm camera een gecombineerde Tilt-and-Shift lens bood. Met 36 jaar ervaring op dit gebied voegt Canon nu nieuwe unieke functionaliteit aan de TS-E 17mm f/4L en TS-E 24mm f/3.5L II toe waardoor gebruikers de richting van de kanteling of verschuiving onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Dit maakt een grotere controle over het brandpuntsvlak mogelijk waarbij de bewegingen van een large format view camera worden gerepliceerd. Canons revolutionaire tilt-and-shift rotatiemechanisme is vooral handig bij het fotograferen vanuit een perspectief waar een specifieke compositie en brandpuntsvlak is gewenst.

De nieuwe lenzen, beïnvloed door respons van professionele fotografen, zijn ontwikkeld om de beste beeldkwaliteit te produceren met een hoge resolutie, hoog contrast en minimale vervorming. De hogeprecisie asferische frontelementen beperken vervorming, iets wat zich bij groothoekobjectieven kan voordoen, tot het absolute minimum, zelfs aan de randen van het beeld. De TS-E 17mm f/4L en TS-E 24mm f/3.5L II bevatten bovendien meerdere UD-elementen die chromatische aberratie reduceren en geoptimaliseerde scherpstelmechanismen.Canon introduceert vandaag bovendien een nieuw assortiment (52 mm – 72 mm) veelzijdige en multifunctionele PL-C B polarisatiefilters die reflecties van glas, water of donkerblauwe luchten helpen te beperken. Met deze PL-C B’s, nu verkrijgbaar in de filterafmetingen 52 mm, 58 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm en 82 mm, kan de lensdop aan de lens bevestigd blijven om schade aan het filter te voorkomen als deze zonder het te gebruiken op de camera bevestigd blijft.

Belangrijkste kenmerken van de TS-E 17mm f/4L en TS-E 24mm f/3.5L II:

* Tilt-and-Shift lenzen compatibel met alle Canon EOS-camera’s
* Ultragroothoek 17mm / groothoek 24mm brandpuntsafstand, ideaal voor het fotograferen van gebouwen en landschappen
* Hogeprecisie lenselementen voor minimale vervorming en hoge resolutie bij de randen van het beeld
* ± 6,5° kantelen en ±12 mm verschuiven (TS-E 17mm f/4L) ± 8,5° kantelen en ±12 mm verschuiven (TS-E 24mm f/3.5L II)
* Tilt-and-shift mechanisme roteert +/-90° voor verschuiving in elke richting
* Tilt-and-shift mechanisme roteert +/-90° voor kantelen in elke richting ten opzichte van de verschuiving
* Asferische en UD-lenselementen minimaliseren chromatische aberratie
* Sub-wavelength structure en super-spectra coatings minimaliseren overstraling en reflecties
* Cirkelvormige lensopening voor creatieve, onscherpe highlights
* De TS-E 17mm f/4L heeft een zwevend intern scherpstelmechanisme voor een hoge beeldkwaliteit over het gehele scherpstelbereik.

Lees ook:Vernieuwde telezoom en tilt&shiftlens van Nikon
Lees ook:RAW voor Powershot SX1 IS
Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Groothoek met Canon compact
Lees ook:Firmware update voor Canon 5D Mark II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.