Cameranieuws en -nieuwtjes van de week

twist60Lensbaby brengt de Twist 60 op de markt: een 60 mm F 2,5 objectief voor full-framecamera’s van Canon, Nikon en Sony (E-vatting) dat een soortgelijk onscherp achtergrondeffect moet brengen als de Petzval-lens van Lomography.com. Dat het objectief deels in koperkleur is uitgevoerd, zal geen toeval zijn. Verkrijgbaar vanaf begin mei voor een kleine 300 euro.

The Impossible Project is oorspronkelijk opgezet om de Nederlandse Polaroidfabriek van de ondergang te redden. Nu brengt men niet alleen directklaarfilm in alle soorten en maten op markt, maar reviseert men ook oude Polaroidcamera’s. Volgende maand lanceert The Impossible Project de I-1: een eigen directklaarcamera die het oude en het nieuwe (AF, extra functies via speciale app) verenigt.

Het was een beetje stil rond Lytro, het merk dat camera’s maakte waarmee achteraf kan worden scherpgesteld. Op dit vlak heeft Lytro inmiddels concurrentie van merken als Panasonic met hun Post Focus-functie. Lytro lijkt zich momenteel vooral te focussen op de professionele filmmarkt met het Lytro Cinema-systeem.

Lees ook:Impossible directklaarcamera is instantsucces
Lees ook:Groothoekzoom en fisheyelens van Olympus
Lees ook:Macrolens en megazoomcompact van Canon
Lees ook:Trio nieuwe topobjectieven van Sony
Lees ook:Achteraf scherpstellen met de Lytro Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.