EOS 6D neemt het op tegen D600

De Japanse site Digicame Info heeft wéér een primeur te pakken met voortijdig uitgelekte foto’s en specificaties van de Canon EOS 6D, Canon’s antwoord op de Nikon D600. De full-frame spiegelreflex lijkt op het eerste gezicht een eenvoudigere versie van de EOS 5D Mark III met een sensor met 20 megapixels, maar dan wél met ingebouwde Wi-Fi en gps aan boord. Het autofocussysteem met 11 scherpstelpunten is een stap terug, en evenals de D600 werkt de 6D met SD-geheugenkaarten in plaats van met CompactFlash. En net als bij de D600 lijkt de introductieprijs (er wordt een bedrag van zo’n 2500 dollar genoemd) een beetje hoog om veel amateurs en semiprofs over de full-framestreep te trekken.

Lees ook:Olympus E-5 nu officieel
Lees ook:Nieuwe standaard voor CompactFlash
Lees ook:Nikon D750
Lees ook:Photokina-nieuws van Casio en SanDisk
Lees ook:Online platform voor beroepsfotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.