Photokina-nieuws van Casio en SanDisk

Klein maar fijn

Voor de fotograaf met een bescheiden budget brengt Casio een aantal leuke en niet te dure cameraatjes uit. Daaronder de Exilim EX-H50: een bridgecamera met 24x zoom (omgerekend 25 tot 600 mm) die inclusief accu nog geen 240 gram weegt en slechts 209 euro moet opbrengen. Vanaf november verkrijgbaar in zwart, wit en rood. De High Speed Exilim EX-ZR1000 is de nieuwe snelheidskampioen van het merk, uitgerust met onder (veel) meer een uitklapbaar lcd-scherm, een 12,5x zoomlens, een raw-optie en een ingebouwd tafelstatiefje. Inclusief leren tas en riem 329 euro.

CompactFlash wordt CFast

Als het aan SanDisk ligt, maken de CompactFlash-geheugenkaarten plaats voor de CFast-variant. Met een theoretische maximum schrijf- of leessnelheid van maar liefst 600 megabyte per seconde is zo’n kaart maar liefst viermaal zo snel als de snelste CompactFlash-kaarten van dit moment. Daarmee krijgen professionele fotografen en videofilmers een nog krachtiger wapen in handen. Hoe alles in de praktijk precies uitpakt, is nog niet zeker, want de ontwikkeling van de CFast2.0-kaarten is pas net gestart. Hoe het ondertussen met XQD zit, weet niemand.

Lees ook:SanDisk lanceert snelste microSD-kaart
Lees ook:MicroSD-kaart van halve terabyte
Lees ook:Geheugenkaart van 256 GB
Lees ook:CompactFlash Association tovert nieuwe kaart uit mouw
Lees ook:CompactFlash sneller en degelijker dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.