Full-frame voor ‘iedere’ beurs?

Niet alleen Nikon zou aan een full-frame ‘instapspiegelreflex’ (een goedkopere uitvoering van de D800) werken; ook concurrent Canon zou volgens verschillende bronnen iets dergelijks op stapel hebben staan. De reden ligt voor de hand. Veel gevorderde amateurs zouden graag de betere beeldkwaliteit van een full-frame beeldchip willen hebben. De huidige generatie semiprofessionele modellen (Nikon D800 en Canon EOS 5D Mark III) is met prijzen van rond de 3000 euro echter vaak te duur. Ook Sony en Pentax zouden serieuze plannen hebben voor een relatief goedkoop full-frame instapmodel. Bij ‘relatief goedkoop’ moet je overigens nog altijd aan minstens zo’n 1500 euro denken…

De redactie van fotografie.blog biedt haar excuus aan voor de misleidende en bloedirritante advertenties en pop-ups die de laatste dagen buiten haar invloedssfeer in beeld verschijnen.

Lees ook:Sony RX1: eerste full-frame compact
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Sneak Preview Nikon D600
Lees ook:Tip van de week: wel of geen full-frame?
Lees ook:Supertelezoom voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.