#MeToo: twee topfotografen voorlopig op non-actief

Na steeds meer beroemde acteurs en regisseurs worden nu ook fotografen van naam en faam beschuldigd van seksueel wangedrag. Dit weekend werd bekend dat de topmodefotografen Mario Testino en Bruce Weber door verschillende mannelijke modellen en assistenten van grensoverschrijdend gedrag zijn beticht. Hoewel beide fotografen de beschuldigingen als ongegrond en absurd van de hand wijzen, heeft hoofdredacteur Anna Wintour van Vogue Weber en Testino tot nader order op non-actief gesteld. Ook komt het blad met een Code of Conduct: een gedragscode bij fotoshoots die ervoor moet zorgen dat in de toekomst iedereen zich op de set professioneel gedraagt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook:Negentiende-eeuwse fotografie in ‘het Rijks’
Lees ook:Danielle Lambinon wint Akademie Vogue Award
Lees ook:Gratis studioruimte te huur… in New York
Lees ook:20 procent korting op vakantiefoto’s en -albums!
Lees ook:Randnieuws van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.