Fotografen aangevallen in Calais en in Apeldoorn

Als oorlogsfotograaf is Teun Voeten wel wat gewend. Toch werd het even spannend toen Voeten en videokunstenaar Maaike Engels werden aangevallen door rovers in de ‘Jungle van Calais’, waarover ze een documentaire aan het draaien waren. Het ging er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Gelukkig kwamen beiden met de schrik vrij, mede dankzij andere migranten die de cameraploeg te hulp schoten. Nochtans in de commentaren bij de video op YouTube het nodige over ‘cultuurverrijkers’.

Zulke cultuurverrijkers roerden zich blijkbaar ook in het andere kamp, in de vorm van een Pegida-demonstrant die vandaag volgens lokale media tijdens de betoging in Apeldoorn een fotografe te lijf ging. In die kringen wil men kennelijk niet altijd graag op de plaat. Dit in flagrante tegenstelling tot Pegida-voorman Lutz Bachmann, die in de begintijd van zijn beweging een selfie de wereld in stuurde waarop hij zich olijk had uitgedost met een kek bloksnorretje…

Lees ook:Sint en Kerstman in crisistijd prijsbewust
Lees ook:Scarlett Hooft Graafland – Shores Like You
Lees ook:‘Selfie’ bij Britten woord van het jaar
Lees ook:Geweld tijdens jaarwisseling: wel of niet vastleggen?
Lees ook:Natuurfotograaf van het Jaar in aantocht

2 reacties op “Fotografen aangevallen in Calais en in Apeldoorn

 1. Salute

  Velen asiel- en gelukzoekers zijn op de vlucht voor politie justitie en/of zijn kansarme, ongeschoold geteisem, die op valse voorstellen zich hier willen vestigen. De goede te na gesproken.

  Bovendien wordt Nederland geïnfiltreerd door Moslim terroristen, IS sympathisanten en ander tuig. Dat blijkt wel uit het ondankbare en weinig respectvol gedrag, die veel van deze mensen vertonen. Helaas verzwijgen overheden de excessen die al jaren maar al te vaak plaatsvinden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  @Salute: inderdaad, de goede te na gesproken, zoals ook blijkt uit de tekst. Mag ik misschien – puur uit academische belangstelling – informeren waar dat ‘hgroet’ in het begeleidende mailadres voor staat..?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.