Digitaal en analoog nieuws van de week

SonyA7S_filmenDe afgelopen week aangekondigde Sony Alpha 7S kan wel eens een van de duurste camera’s per pixel worden, het middenformaatsegment daargelaten. Sony Alpha Rumors was een advertentie van een Britse camerahandel op het spoor gekomen, waar je de A7S vooruit kon bestellen tegen een prijs van 2500 pond. Dit is zowat het dubbele van de prijs van de reguliere A7 met z’n 24 megapixels, die in Nederland momenteel voor een kleine 1500 euro verkrijgbaar is. Navraag bij de bewuste handelaar leerde dat de prijs nog niet vaststaat, maar dat dit was wat ze van Sony te horen hadden gekregen. De bewuste advertentie is inmiddels offline gehaald. Nou ja, de A7S is niet in de laatste plaats bestemd voor filmers en die hebben toch genoeg geld… ;-)

Aan de andere kant lijkt het erop dat de nieuwe Pentax 645z met een adviesprijs van 8500 dollar verhoudingsgewijs een koopje gaat worden. Zeker aangezien deze middenformaatcamera volgens de geruchten eveneens kan filmen in 4K. Begin volgende week weten we Lensbaby_fisheyemeer, want dan vindt de officiële aankondiging plaats. Over Pentax gesproken: DPReview heeft z’n review van de K-3 klaar.

Lensbaby brengt binnenkort een fisheyelens op de markt voor Canon en Nikon. De lens levert een cirkelvormig beeld en kan tot extreem dichtbij worden scherpgesteld. De fisheye wordt leverbaar in mei en zou zo’n 300 dollar (ruim 250 euro) gaan kosten. En de Lomography Shop heeft voor de avontuurlijk aangelegde analoge fotograaf een serie films met handgemaakte emulsie en ingebakken speciale effecten onder de naam Revolog.

Lees ook:Pentax gps-unit ook voor sterrenkijkers
Lees ook:Cameranieuws en -nieuwtjes van de week
Lees ook:Soft focus portretlens van Lensbaby
Lees ook:Lichtsterke groothoek van Sigma
Lees ook:Sony Alpha 6000 stelt scherp in 0,06 seconde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.