Doe-het-zelfpakket voor analoge diehards

Orthodoxe analoge diehards kopen natuurlijk geen kant-en-klare rolletjes film. Ze beschilderen eigenhandig glasplaten met vloeibare emulsie, net als honderdvijftig jaar geleden… Weer serieus: voor wie iets creatiefs met z’n oude negatieven wil doen, is er Lumi Inkodye. Met behulp van lichtgevoelige inkt in drie kleuren (mengen mag!) kun je contactafdrukken op bijvoorbeeld T-shirts en zakdoeken maken. Tien of twintig minuten belichten in de zon, en daarna het textiel goed wassen om de ongebruikte ontwikkelaar te verwijderen. Middenformaatgebruikers zijn in het voordeel vanwege het grotere negatief, en wél de negatieven in transparant folie laten zitten, anders gaan ze naar de haaien! Onder meer verkrijgbaar bij de Photojojo Store. Analoger kan het niet, al lijkt een en ander me niet bepaald milieuvriendelijk.

Voor de trouwe analoogfans zal ik binnenkort een postje wijden aan hoe je goedkoper analoog kunt fotograferen, met andere woorden wat alternatieven voor de naar mijn smaak nogal dure Lomo-shop zijn. Er zijn nu zelfs speciale gouden uitvoeringen van de Diana: hoezo hype?

Lees ook:Tip van de week: negatief
Lees ook:Photoshop Elements in App Store
Lees ook:3D voor filmfans
Lees ook:Houd je scherm schoon!
Lees ook:Een hele dure filmscanner…

3 reacties op “Doe-het-zelfpakket voor analoge diehards

 1. Anita Kuylen

  Ook ik heb ondertussen een goed en zelfs leuk alternatief voor al die dure lomo-camera’s. Heb van iemand een oude Agfa Clack gekregen. Een middenformaat camera die in feite dezelfde lomo-effecten geeft. Je kunt deze camera nog volop vinden op rommelmarkten , vraagprijs; tussen de 10 en 20 euro.
  Ook ben ik een keer aan de slag gegaan met een plastic fototoestel gratis gekregen bij een drogisterij.
  Maar tips zijn altijd welkom, want inderdaad zijn al die Diana’s, Holga’s en Sprocket Rocket Camera’s krankzinnig duur. Maar nu niet af gaan komen met tips van leuke programma’s om je digitale beelden om te zetten in Lomo-effecten!
  Maar het is ook best grappig hoor om te fotograferen met een rosé of gouden bling- bling camera, weer is wat anders dan zwart! :-) .

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  Geen zorgen, ik houd het keurig analoog :-) Ik dacht meer aan tips voor mensen die voor niet te veel geld een analoge camera op de kop willen tikken waarmee je ook scherpe foto’s kunt maken als je dat wilt. Al is zo’n Agfa Clack natuurlijk wel heftig retro!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Smart formuleren

  Dankje! Ik wil super graag een analoog camera maar ze zijn inderdaad behoorlijk duur. Misschien iets voor de toekomst. Maar tot nu toe moet ik het dan maar bij het doe het zelf pakket houden. Ontzettend bedankt voor deze handige tip.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.